Spreekbeurt over fortnite

Fortnite is een van de meeste populaire spellen ter wereld. Sinds het uitkomen van het speltype Battle Royale is de populariteit flink gestegen. Maar Fortnite is nooit begonnen als een Battle Royale. Maar hoe dan wel? Op deze en veel andere vragen krijg je antwoord in dit artikel. Zo helpen wij jou met jouw spreekbeurt over Fortnite.

Wat is Fortnite?

Als je iemand over Fortnite hoort spreken, gaat het hoogstwaarschijnlijk over Battle Royale. Dat is de gratis multiplayer-versie van het spel en veruit de populairste manier om Fortnite te spelen. In Battle Royale word je alleen of met je ‘squad’ (je team) gedropt op een eiland, met in totaal 100 eilandbewoners. Het doel is om als laatste te overleven door andere spelers neer te schieten.

Na enkele minuten vindt er telkens een storm plaats, die de randen van het eiland vernielt. Zo wordt het eiland alsmaar kleiner en kom je meer en meer spelers tegen. Blijf je als laatste over, dan scoor je een ‘Victory Royale’.

Het ontstaan van Fortnite

Fortnite werd met een trailer aangekondigd tijdens de Spike Video Game Awards in 2011. Het project was nog vol in de ontwikkeling. Fortnite is officieel uitgebracht als een overlevingsspel. Het eerste speltype was dan ook volledig gericht op het zo lang mogelijk overleven in een open wereld waarin je wordt aangevallen door zombies. Dit overlevingsconcept zien we ook terug in de Battle Royale modus. Hierbij is het belangrijk om als laatste over te blijven in een wereld die vol zit met 99 andere spelers die ook willen winnen.

Het eerste idee

We beginnen de geschiedenis van Fortnite bij het idee! Het klonk gek: er is een feest in een vliegende bus en spontaan springen verschillende mensen eruit om uiteindelijk op een eiland te komen. Hier schieten ze op elkaar en zo ontstaat er één groot gevecht. Het klinkt vreemd als je het zo zegt, maar bekijk het eens uit een ander standpunt.

Alle krijgers moeten de strijd aangaan om hun kracht en vaardigheden te tonen. Het is een gevecht om te overleven! Het feest in de bus is de laatste positieve gebeurtenis voordat één van de krijgers met een beetje geluk het gevecht wint.

De goden van het eiland kijken toe en maken het gevecht soms moeilijker of interessanter door het landschap aan te passen. Zo sturen ze bijvoorbeeld kometen naar het eiland. Wie wint en wie verliest in een strijd vol bouwwerken en strategische plannen?

Verschillende seizoenen

En zo ontstond het Fortnite dat we nu kennen. Hierop heeft de maker Epic verder uitgebouwd door veel veranderingen toe te voegen. Zo zijn er nu al meerdere ‘chapters’ en een heleboel seizoenen. Het begon allemaal met de eerste map, een grote open ruimte met maar weinig plekken om wapens te vinden. Deze plekken noemen we POI’s, oftewel ‘points of interest’. Dit betekent dat er op deze plekken, die vaak een leuke naam krijgen in het spel, allerlei spullen zijn te vinden zoals wapens en items waar je leven van terug krijgt.

Gedurende de verschillende seizoenen wordt de map steeds verder aangepast en uitgewerkt. Zo kwamen er al snel veel meer POI’s bij waar spelers konden landen. Voordat de makers het door hadden was de wereld zo uitgebreid dat er geen plek meer was voor nieuwe locaties. Dat is wanneer ze besloten om oude locaties weg te halen om weer nieuwe toe te kunnen voegen. Zo is er over de jaren ontzettend veel veranderd binnen het spel en is de map van het eerste seizoen niet meer te herkennen in de huidige map.

De huidige situatie van Fortnite

Momenteel zitten we in chapter 3. Elk chapter bestaat uit ongeveer 10 seizoenen. Tijdens de verschillende seizoenen doen zich veel veranderingen voor, sommige worden gedaan zonder dat je het als speler door hebt en andere worden gedaan aan de hand van live evenementen. Deze evenementen zijn dan live te volgen terwijl je in het spel aanwezig bent. Fortnite is een van de eerste spellen die dit heeft gedaan.

Aan het begin was Fortnite volledig gefocust op 1 unieke functie: het bouwen. Door deze functie konden spelers grote bouwwerken maken met verschillende materialen die hun konden helpen met winnen. Na verloop van tijd zijn sommige spelers zo goed geworden in het bouwen dat voor de normale spelers het plezier verdween. Hier is goed op ingespeeld door de makers van Fortnite. Ze hebben namelijk een modus toegevoegd in het spel waarbij je niet kan bouwen. Dit zorgde ervoor dat veel spelers terugkwamen naar het spel en het plezier weer terugvonden.

Meer informatie voor je spreekbeurt over Fortnite?

Ik kan me voorstellen dat dit al een heleboel informatie is om te verwerken in je spreekbeurt over Fortnite. Maar mocht je nog niet genoeg informatie hebben, dan is er online een heleboel te vinden over dit spel. Of neem even een kijkje op de officiële website. Veel succes met je werkstuk of spreekbeurt!

Andere onderwerpen

Hieronder staan nog een aantal andere leuke onderwerpen om je spreekbeurt over te geven:

Tags:

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *