Nick ‘NICKMERCS’ Kolcheff is een van de grootste en populairste streamers op Twitch. Bekend om de hoge kwaliteit gameplay en goede ”vibes”. Hier alles wat je wil weten over NickMercs:

Geschiedenis en carrière

Met zijn 29 jaar is NickMercs wel te labelen als een old-school gamer, in ieder geval old-school genoeg dat professioneel gamer nog geen beroep was in zijn jeugd. Tijdens zijn jeugd in Michigan, waren zijn ouders niet blij met Nick zijn interesse in gamen. Maar door zijn snel groeiende fanbase op Twitch wist hij zich door veel tegenslagen heen te werken. 

Zijn gaming roots liggen vooral bij Gears of War, waar hij op professioneel niveau speelde voor EnvyUs. 

In 2016, terwijl NickMercs steeds bekender werd, werd hij een ‘founding member’ van gamingorganisatie 100Thieves. In 2017 verhuisde hij naar Californië waar het hoofdkantoor van 100Thieves is gevestigd. Later dat jaar kwam Fortnite uit, NickMercs werd al snel een van de grootste namen binnen het spel. Met zijn typerende speelstijl en het gebrek aan bouwen bleef zijn Twitch account maar groeien. 

MFAM

Zijn fanbase was ondertussen uitgegroeid tot een grote groep trouwe fans, genaamd de MFAM; M-Mercs FAM-Family. De MFAM is te beschrijven als een echte familie. Zo zijn er al een aantal MFAM bbq’s geweest en organiseert NickMercs regelmatig toernooien en giveaways voor zijn loyale fanbase.

FaZe Clan

In 2019 stond zijn carrière opeens op een kruispunt. Een ruzie met ‘NadeShot’ (Bedenker en eigenaar van 100Thieves) zorgde ervoor dat NickMercs bij de organisatie weg ging. Ondanks deze tegenslag ging het nog altijd beter dan ooit. Kort nadat hij 100Thieves verliet, maakte NickMercs bekend dat hij bij FaZe clan had getekend. Een maand later deelde hij een van de grootste momenten van zijn leven, live op stream. Namelijk zijn verloving met zijn vrouw (bij de fans bekend als Emu). 

Tegenwoordig is NickMercs een van de grootste streamers binnen FaZe, Twitch en een van de meest populaire content creators op Youtube.

Gaming setup

Eind 2019 heeft NickMercs zijn gamekamer geupgrade naar de ‘’ultieme gaming studio’’. Wanneer je kijkt naar de rondleiding video op youtube is het lastig om het niet met hem eens te zijn. 

De gamekamer heeft VIER volledige gaming setups, met ieder een XBOX, Playstation en een gaming computer. Bekijk de ultieme gaming studio hieronder:

Awards & Prijzen

Als wereldberoemde streamer is NickMercs al meerdere keren genomineerd geweest voor verschillende prijzen. Veel van deze prijzen heeft hij ook gewonnen, zoals de livestreamer award van de Streamy awards. 

Bovenop de awards heeft NickMercs ook een redelijk aantal prijzen gewonnen als professioneel gamer en als content creator. Zo won hij samen met FaZe Swagg en Diaz Biffle het ‘Toronto Ultra Warzone tournament’ met een hoofdprijs van $100.000! 

Fun Facts

  • Ook al was zijn vader nogal sceptisch over een carrière binnen de gaming industrie, is Nick’s vader tegenwoordig ook zijn manager.
  • NickMercs zijn totale prijzengeld tijdens zijn Gears of War dagen komt uit op zo’n $100.000, wat voor die tijd nogal een bedrag was binnen de gaming scene.
  • Naast zijn talent voor gamen is NickMercs ook een talent in traditionele sporten. Zo heeft hij in zijn ‘College days’ een vrije worp competitie gewonnen.
  • NickMercs heeft met meerdere beroemdheden gestreamd en mag tegenwoordig, ondanks de DMCA regels, nog steeds naar Drake zijn muziek luisteren. (Hier heeft hij persoonlijk toestemming voor gekregen)

Categories:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *