Dit jaar hebben we weer een groei gezien in het aantal gamers. Wat zijn nou in 2021 de populairste games?

 1. Minecraft

Minecraft is een open wereld game waarin je, je creativiteit de vrije loop kan laten. Met je eigen character ren je door een oneindige wereld gevuld met de mooiste landschappen. Jouw doel is het verslaan van de ‘ender dragon’ aan het eind van het spel. Maar dan is het spel nog lang niet afgelopen. Ook na het uitspelen van de zogenaamde story line, is er nog genoeg plezier te beleven en dingen te ontdekken.

 1. Grand Theft Auto V

Wie is er niet mee opgegroeid. Grof geweld en dialogen die niet voor kinderen bedoeld zijn. Als je de GTA V story mode uitgespeeld hebt is er nog een heleboel plezier te halen uit de online wereld. GTA V bestaat nu al heel wat jaar en blijft maar vernieuwen. Oneindig speelplezier met je vrienden of alleen!

 1. Fortnite

Schieten, bouwen en rennen voor de storm. Fortnite is nu al een aantal jaren een begrip in de gamewereld. Ook dit jaar heeft Epic games er weer de nodige updates uitgegooid. Op deze manier gaat het spel niet snel vervelen en blijven er nieuwe dingen gebeuren. De player base is wel wat kleiner geworden door de vele veranderingen en de vele kritiek die het spel krijgt. Maar Fortnite zal nog wel een aantal jaar een hele grote naam zijn binnen de gaming industrie.

 1. Call of Duty: Warzone

De battle royale voor de Call of Duty liefhebbers. Warzone krijgt net als Fortnite de nodige kritiek over zich heen, maar is nog steeds een van de meest gestreamde games op Twitch. Dan doe je toch iets goed. Deze first person shooter game voelt erg vertrouwd voor fanatieke Call of Duty spelers en zal nog wel een aantal jaar meedraaien. Maar waar blijft toch die anti-cheat?

 1. Rocket League

Voor de echte sweats onder ons is dit een ideaal spel. Met een van de beste ranking systemen in online gaming, is dit spel een aanrader voor iedereen die speelt om te winnen. Speel je voor je plezier en ben je niet zo fanatiek dan kan dit alsnog wel een goed spel voor jou zijn. Door te kiezen voor de casual playlist zal je tegen minder goede tegenstanders gematcht worden, waardoor je niet in volledige zweet-modus hoeft te gamen.

 1. League of Legends

League of Legends (LoL) is een gratis strategisch gevechtsspel of MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). In grote lijnen vorm je een team van 5 spelers – die je wel of niet kent, aan jou de keuze – en elke speler neemt de gedaante aan van een Champion. Een spel duurt tussen 25 minuten en een uur. Het doel? De Nexus van het andere team vernietigen.

 1. Valorant

Valorant is de nieuwe first-person tactical-shooter van Riot Games, de makers van League of Legends. De game is het best te omschrijven als een mix tussen CS:GO en Overwatch en is op 2 juni officieel gelanceerd.

Met een nu al grote esport scene is Valorant zeker een van de grootste games van het moment te noemen.

 1. Apex Legends

Stort je in de volgende evolutie van het battle royale genre. Apex is een first person shooter game. Onderwerp de vijand met karakter in Apex Legends, een gratis* Battle Royale-shooter waarin legendarische personages met krachtige vaardigheden samen om roem en rijkdom strijden aan de rand van de Frontier.

 1. Among Us

Verraad op een ruimteschip, daar komt het op neer. Elke lobby heeft maximaal 10 spelers met een aantal imposters. Het doel van de imposters is alle crewmates dood te maken voordat ze van het schip afgestemd worden. Among Us steeg in 2020 naar grote hoogtes toen alle grote streamers van Twitch en Youtube het spel massaal begonnen te spelen.

 1. Counter Strike: Global Offensive

Deze game kwam in 2012 op de markt en werd gemaakt door Hidden Path Entertainment en Valve Corporation. Het gaat om een multiplayer first-person shooter game, oftewel een actiespel. De speler kent een duidelijk doel, het uitschakelen van de tegenstander door middel van een wapen. Counter-Strike: Global Offensive is één van de meest populaire spellen in de wereld van de eSport. Online kunnen liefhebbers ook een weddenschap plaatsen op deze wedstrijden.

Categories:

No responses yet

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *