Adverteren in videogames? Yes, het gebeurt. zo af en toe kom je weleens banners of billboards in je game tegen waar dan reclame op staat. Misschien sta je er niet bij stil, maar dit is regelmatig echte reclame van echte evenementen of bedrijven. Hoe gaat dit nou in z’n werk?

Thuis zitten

Door de lockdown zijn we allemaal natuurlijk gewend geraakt aan het thuiswerken en het veel thuis zitten. Dit resulteert in een toename van het aantal gamers. Maar dat is ook geen verrassing. De speeltijd is ook ontzettend toegenomen, en de kijktijd ook. Kijktijd? Ja, streamers. We kijken massaal naar onze favoriete personalities binnen de gaming industrie. 

Dit is niet perse een resultaat van de pandemie. Ook voordat we allemaal gedwongen werden om op onze luie reet te gaan zitten, was gamen al aan het groeien in populariteit. De definitie van een gamer is een stuk ruimer geworden. Waar we vroeger een heel distinct beeld hadden van een gamer is dat tegenwoordig niet meer zo. Iedereen kan een fanatieke gamer zijn. Zo geldt een huisvrouw die candy crush speelt ook als een gamer. 

Merken en gamen

Door de veranderende demografie wordt gaming steeds interessanter voor merken. Je ziet met name dat bij een streaming platform als Twitch, dat veel streamers sponsors krijgen uit allerlei verschillende hoeken.

Maar niet alleen bij het kijken naar andere gamers komt er reclame om de hoek kijken. Tegenwoordig ook al wanneer je zelf de games speelt. En dan heb ik het niet perse over de irritante reclames die tussen je mobiele games door komen, maar over echte volwaardige games. 

In-game advertising

De reclame die we zien in een game noemen we in-game advertising. Deze advertenties zijn te onderscheiden in 2 verschillende categorieën. De Dynamic advertising en de Static advertising. 

Static advertising zijn de advertenties die vaak al vooraf in het spel geprogrammeerd zitten. Terwijl dynamic advertising altijd kan veranderen. Dynamic advertising zie je vooral in het spel op billboards, bushokjes of banners, en zijn vaak gerelateerd aan de omgeving. Het enige nadeel van de dynamic advertenties is dat ze minder goed te customizen zijn.

In-game advertising is volgens ons een ideale manier om de irritaties van de jeugd te ontwijken. Niemand zit erop te wachten dat je spel onderbroken wordt door een advertentie. Maar als een advertentie in de game zit, dan hebben we hier geen moeite mee. Het is ook niet alsof je er per ongeluk op kan klikken.

Voorbeelden

Categories:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *