Wil jij graag beginnen met streamen maar heb je geen idee waar te beginnen? Lees dan hier wat je nodig hebt om een goede start te kunnen maken!

Twitch.tv, YouTube of een ander alternatief?

Wanneer je besloten hebt om een streamer te worden, of het op z’n minst als hobby erbij te gaan doen, moet je eerst gaan nadenken op welk platform je gaat streamen. Tegenwoordig is er een groot aanbod aan streaminfplatforms, maar we lichten de twee grootste even toe.

Twitch.tv

Wanneer het om streamen gaat is het meest bekende platform toch wel Twitch. Twitch is meer dan een live streaming-dienst. Het is een plek waar creators als de dingen waar ze van houden kunnen delen met een community van miljoenen mensen, en waar ze een klein plekje voor zichzelf kunnen creëren op het internet. Twitch is een plek waar je live je stem kunt laten horen, net als je publiek. De content op deze website is ontworpen om jou als creator te helpen met groeien, een community te ontwikkelen en geld te verdienen door te doen waar je van houdt.

De grootste namen in de gaming industrie streamen op Twitch.tv, denk hierbij aan namen als NickMercs en TimTheTatman. Deze streamers bewijzen keer op keer dat Twitch een mooi platform is om te werken aan je fanbase en een goeie start te maken als streamer.

Twitch.tv logo

Youtube Gaming

YouTube Gaming staat in het teken van al jouw favoriete games en spelers. Automatisch worden alle spel gerelateerde video’s en live streams op YouTube beschikbaar gemaakt via YouTube Gaming. Meer dan 25.000 games, van “Asteroids” tot “Zelda”, krijgen hier hun eigen pagina met de beste video’s en live streams.

YouTube heeft het nu ook eenvoudiger gemaakt om jouw spelervaringen via de site te delen. Je kunt nu je spelactie opnemen op je toestel met Android en met behulp van Mobile Capture live streamen in YouTube Gaming. Daar is geen extra hardware of software meer voor nodig. Het enige wat je hoeft te doen, is in de YouTube Gaming-app de optie Go Live aantikken, je selfie-cam inschakelen en je beelden van commentaar voorzien via de microfoon van je smartphone.

Wanneer je niet geïnteresseerd bent in Twitch of Youtube zijn er nog genoeg andere plekken waar jij al je games kan streamen. Een korte zoektocht op Google brengt je al snel op verschillende websites.

Streamer setup

Wat heb je nou allemaal nodig om echt van start te kunnen gaan met streamen? Je kan het al redden met alleen een laptop maar om een beetje een stream van goede kwaliteit af te leveren heb je toch iets meer nodig!

Webcam (optioneel)

Lang niet alle streamers maken gebruik van een webcam, maar het is wel een positieve input voor je stream. Kijkers komen niet alleen om te kijken naar je gameplay maar ook om te kijken naar de persoon achter de gameplay. Een face cam is vaak een goede toevoeging om je stream naar een hoger niveau te tillen. Ben je niet helemaal comfortabel voor de camera dan kun je er altijd voor kiezen om zonder camera te streamen.

Verlichting

Als je er toch voor kiest om te streamen met een face cam, dan moet je goed letten op de verlichting in de kamer. Wanneer je in een donkere kamer gamet, en het enige licht van je beeldscherm af komt, dan zal er niet veel te zien zijn op de face cam. Online zijn er veel opties wanneer je kijkt naar het aanschaffen van een goede lamp voor het streamen.

Een goede headset

Niet alleen belangrijk voor de stream maar ook vooral belangrijk voor je gameplay. Door gebruik te maken van een goede headset is de kans groter dat je geen enkel geluid meer mist. Daarnaast is het niet fijn om te streamen met je speakers aan, je microfoon kan dan het geluid van de game oppakken en dat zorgt voor een heleboel ruis.

Een microfoon

Ondanks dat er waarschijnlijk wel een microfoon op je headset zit, is het toch verstandig om een losse microfoon aan te schaffen. Op deze manier kan je je gamechat en je streamchat op twee verschillende microfoons instellen. Daarnaast is de kwaliteit van de microfoon op je headset vaak niet optimaal.

Comfortabele stoel

Als streamer breng je de meeste tijd zittend door. Alleen al hierom is het verstandig om een goede stoel te kopen. Je wil immers niet dat je gezondheid in gevaar komt door het gebruiken van een kwalitatief slechte stoel. Er zijn een heleboel gaming stoelen beschikbaar online en deze hoeven helemaal niet duur te zijn. De game stoel houd je in een oprechte positie en weerhoud je van het wegzakken in je stoel.

Gaming chair

Branding

Om een bekende streamer te worden heb je een merk nodig. Wie ben je en waar sta je voor? Heb je al een professioneel uitziend logo? Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van een logo dan kun je altijd contact met ons opnemen, ook staan wij voor je klaar om te helpen met de volledige branding van je stream. Emotes, design, headers, logo’s, we komen er samen wel uit!

Natuurlijk heb je ook een monitor nodig en een console of pc waar je je games op speelt, maar dat lijkt ons overbodig om hier te benoemen.

Volhouden

Streamen is geen makkelijke hobby, de kans dat je snel een groot aantal volgers krijgt is heel klein. Wanneer je een streamer wil worden moet je in de gaten houden dat je het plezier niet verliest. Het is goed mogelijk dat je de motivatie verliest wanneer je na drie streams nog steeds maar 2 kijkers hebt gehad. Maar geef niet op, ook de grootste streamers hebben er jaren over gedaan om bekend te worden.

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *