Wanneer het over gamen gaat zijn er voor veel mensen nogal wat vragen. De game wereld is niet direct een heel duidelijke voor mensen die er niet zelf in zitten. Wij kunnen ons voorstellen dat jij als ouder of als een niet gamend persoon met wat vragen zit over gamen. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met een aantal veel gestelde vragen over gamen!

Is het verstandig een game console voor mijn kind te kopen?

Dat je kind graag wil gamen zegt nog niet dat hij of zij automatisch een verslaving krijgt. Een console kopen voor je kind kan je zeker doen, zolang je maar op de hoogte bent van wat je kind wil met de console. Er zijn een heleboel spellen die ook op de computer of een handheld console te spelen zijn. Je hoeft dus niet altijd direct een duur ding te halen. Ga het gesprek met je kind aan, vraag waarom hij/zij graag wil gamen. Tegenwoordig zitten veel kinderen vaker binnen als buiten, misschien dat jouw kind wel wil gamen omdat zijn/haar vrienden dit ook doen. Gamen kan een essentieel onderdeel gaan uitmaken van de sociale ontwikkeling van je kind.

Ben je na het gesprek nog niet helemaal zeker over een game console in huis? Spreek dan een aantal regels af met je kind. Bijvoorbeeld het aantal uren dat je kind mag spelen, of het eerst afmaken van het huiswerk voordat er wordt gegamed. Zo voorkom je dat je kind teveel tijd achter de game console doorbrengt. 

Wat zijn de prijzen van games?

Het aanschaffen van een hele setup om te kunnen gamen is niet goedkoop. Denk hierbij aan een beeldscherm, een console, een controller (misschien zelfs een extra controller) en een heleboel spellen. De prijzen van een beeldscherm zijn online goed te vinden en gaan wij verder ook niet op in. De prijzen van een game console verschillen tussen €100,- en €500,- afhankelijk van wat je koopt. Er zijn in eerste instantie genoeg tweedehands opties op de markt die je voor een redelijk goedkoop prijsje op de kop kan tikken. Daarentegen zit er natuurlijk geen garantie op en heb je nooit zekerheid dat je waar voor je geld krijgt. Het kopen van een nieuwe game console is een stukje duurder maar is ondertussen wel een garantie voor meerdere jaren speelplezier. Zie het ook als een investering op de langere termijn. Het aanschaffen van een extra controller, of het vervangen van een controller kost al snel €60,-.

Dan heb je nog de kosten van de spellen. Zonder spellen natuurlijk geen speelplezier. Tegenwoordig is er een redelijk aanbod met gratis spellen online. Pas bij deze spellen wel op voor de in-game aankopen, deze kunnen de rekening op een gegeven moment wel flink ophogen. Verder variëren de prijzen van console games tussen de €1,- en de €100,- met af en toe een uitschieter naar boven de €100,-. Tot slot heb je nog de jaarlijkse, of maandelijkse, kosten van het online willen gamen. Wil je gamen met vrienden? Dan betaal je daar voor. De prijs van het online spelen verschilt per console.

Categories:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *